Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - říjen 2015

zdenek.ruzicka.jpg

Vážení spoluobčané,
dovolte mi, abych na tomto místě připomněl vše, co se v měsíci září událo a co nás v nadcházejících podzimních dnech čeká. 1. září jsem společně s novou paní ředitelkou zahájil nový školní rok a přivítal jsem naše malé prvňáčky. Za krásného slunného počasí proběhl 12. září na multifunkčním hřišti již 4. ročník Dne Zdraví a dokonce 7. ročník Újezdského kolodění, celým odpolednem nás nejen provázel, ale i bavil Václav Upír Krejčí. Na akci se přišlo podívat téměř 1200 občanů. Děti si toto odpoledne náramně užily na atrakcích, které pro ně připravila Městská část za podpory MA21. Rád bych tímto poděkoval všem spolkům a úředníkům, kteří se na této akci podíleli a především děkuji paní Ing. Lucii Ponicové, která měla tuto akci perfektně připravenou, o čemž svědčí i mnoho krásných děkovných dopisů.

Dále bych se zmínil o tíživé situaci v dopravě, na níž má největší podíl výstavba zastávek MHD u školy (která probíhá dle harmonogramu a měla by být hotová v polovině listopadu) a zároveň probíhající výstavba kanalizace na Staroklánovické, která by měla být dokončena v druhé polovině října. Musíme to ještě těch pár týdnů vydržet a mohu říci, že po těchto stavbách si již hodně oddechneme my všichni. Jsme rádi, že po mnoha letech započala rekonstrukce komunikace v ul. Hodkovská, na to se těšili mnoho roků všichni občané z této lokality. Je však škoda, že nezačaly práce dříve a doufám, že nám nepříznivé počasí neoddálí výstavbu první etapy v úseku ulic Veletovská x Svojšická na jaro. Důležité však je, že se podařilo zajistit zahájení těchto prací. My zde na úřadě se budeme snažit o co nejrychlejší realizaci stavby. Dále, po výstavbě kanalizace v Chmelické ulici a okolí, probíhá nyní rekonstrukce plynovodů. Pokud nám bude přát počasí, tak bude ještě letos dokončena oprava povrchů dotčených komunikací: i tady na to občané čekali mnoho let.

Na konci října se dočkáme dokončení prací na revitalizaci rybníka v ul. Dubinská v hodnotě téměř 4 mil. 23. září začala předáním staveniště stavba nového pavilonu školy, na kterou se těší téměř 1000 žáků naší MZŠ. Dokončení stavby je plánováno nejpozději do 30. června 2016. Závěrem bych Vás rád pozval ve středu 4. listopadu na Veřejné fórum občanů.

Přeji Vám krásné prožití říjnových dnů a s pozdravem
Váš Zdeněk Růžička,
starosta

Související témata: Úřad městské části


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz