Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - březen 2016

     Na začátku února, před jednáním zastupitelstva, 10 zastupitelů podepsalo Koaliční smlouvu a následně byla zvolena nová Rada naší městské části. Pracujeme na Programovém prohlášení rady, které brzy uveřejníme na webových stránkách úřadu.

     I přes rozdílnost názorů a politického přesvědčení jsme se na podstatných věcech dokázali shodnout a smluvené dodržet. Držet slovo je lidská vlastnost, kterou buď máme, nebo postrádáme. V politice (nejen) je velmi důležitá a pro naši koalici je právě dodržování smluvených pravidel tím, co ji určuje, a co nás vede
k další práci pro Újezd.

      A co nás čeká v březnu? Stavby, které na čas bohužel omezí a zkomplikují dopravu v Újezdě nad Lesy. Odbor životního prostředí a dopravy o nich informuje uvnitř zpravodaje na straně 4. Dopravní omezení spojená se stavbami se dotknou nás všech, a tak Vás touto cestou prosím o shovívavost a trpělivost. Každá dopravní komplikace jednou skončí a například dobudování zbylých úseků kanalizace je věcí, na kterou řada našich obyvatel čeká již dlouhou dobu.

     7. března začínají jarní prázdniny. Většinou dopřejeme dětem cestu na hory, doufejme, že sníh vydrží. A po prázdninách budou už za dveřmi Velikonoce. Letos poprvé přibyde k příjemnému jarnímu období i pracovní volno o Velkém pátku, který byl nově vyhlášen státním svátkem. Začátek předvelikonoční postní doby si mnozí z nás připomněli pochodem masek již začátkem února.

     A protože dobrých zpráv není nikdy dost, jedna na závěr: Z magistrátu máme přislíbeno investičních 7 milionů korun, o které jsme žádali v lednu tohoto roku. To znamená, že naše Masarykova základní škola a MŠ Rohožník se konečně dočkají nového kotle a peníze ušetřené na energiích pak budeme moci investovat jinde.

     A tak, i když nám výstavba kanalizace a oprava plynovodu malinko zkomplikuje život, můžeme se těšit na rychle se blížící jaro i na čtyři dny volna o Velikonocích.

Přeji vám klidný březen a požehnané Velikonoční svátky, milí Újezďáci.

Karla Jakob Čechová

starostka


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz