Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - duben 2016

Duben byl po řadu let vyhlašován měsícem bezpečnosti silničního provozu. Pojďme tedy věnovat pár řádek nejen silnicím, ale celkové bezpečnosti v Újezdě nad Lesy.

karla.jakob.cechova.jpg

     Nejpalčivěji vnímáme trestné činy vloupání a krádeže aut.

     V roce 2014 bylo v Újezdě n. Lesy spácháno z celkem 168 trestných činů 72 vloupání a krádeží motorových vozidel a 26 vloupání do rodinných domů.

     V roce 2015 bylo těchto trestných činů méně: 52 vloupání a krádeží motorových vozidel a 13 vloupání do rodinných domů. Další dobrou zprávou pro obyvatele Újezdu n. Lesy je prohlášení pražských policistů z oddělení vražd o zadržení tzv. klánovického vraha.

     Pokud sestupná tendence kriminality vydrží jak si přejeme, stane se Újezd n. Lesy jednou z nejbezpečnějších městských částí v Praze.

     Všichni jste určitě zaregistrovali, že oproti minulým letem Újezdem už neprojíždí denně stovky kamionů. Je to velká úleva nejen pro ty, kteří bydlí kolem hlavní silnice, ale také dopravní špičky jsou méně výrazné, než bývaly a subjektivně se celkově snížila hladina hluku v naší MČ. Vděčíme za to dočasnému zákazu tranzitní dopravy. Rádi bychom jej udrželi, v lepším případě dosáhli zákazu trvalého. Ti, co jsou s problematikou určování dopravních tras obeznámeni ví, že to není věc jednoduchá. Nám všem záleží na tom, aby si kamiony cestu přes Újezd n. Lesy nezkracovaly a využívaly vhodnějších tras. Nezbývá, než dál na udělení trvalého zákazu tranzitní dopravy trvat a všemi možnostmi o něj usilovat.

     Městská policie podle svých možností, několikrát v měsíci, kontroluje řidiče, kteří zákaz vjezdu motorových vozidel nad 6t porušují.

     Dopravní situaci i bezpečnost v naší městské části se zástupci Městské policie a Policie ČR řešíme vždy aktuálně na pravidelných schůzkách. 

     Nakonec mi dovolte malé poohlédnutí za vernisáží výstavy Karel IV. a soluňští bratři. Otevření výstavy proběhlo ve sváteční atmosféře v plně obsazeném sále Polyfunkčního domu. Všichni účinkující byli skvělí a odvedli kus dobré práce. Pokud jste se doposud do muzea na výstavu nedostali, určitě si ji nenechte ujít, potrvá do 21. května 2016. Kurátorem výstavy je kustod Újezdského muzea pan Rudolf Vambera. Touto akcí se po 12 letech loučí se svou aktivní činností pro muzeum.

     Pane Vambero, ještě jednou se před Vámi v hluboké úctě klaním a za Vaši dlouholetou činnost děkuji.

     A co nás čeká v dubnu? Zajímavé kulturní a sportovní akce, dočtete se o nich na str. 5 v Kalendáriu. Najděte si čas, přijďte se podívat a třeba se i aktivně zúčastnit.

     Na Újezdský duatlon 17. dubna ještě nebudu mít natrénováno, ale Běh za újezdskou sovou 14. května si ráda zaběhnu ... a snad i doběhnu.

Přeji vám veselý duben, milí Újezďáci, 

vaše starostka
Karla Jakob Čechová


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz