Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - květen 2016

karla.jakob.cechova.jpg

     Jaro už je v plném proudu a napilno mají nejen včelky, ale i my na radnici. Pokračuje přístavba školy i výstavba kanalizace na hlavní. 

     Rada HMP schválila naši žádost o přeinvestování 6 milionů korun. To znamená, že se skauti, a nejen oni konečně dočkají nových prostor. Pozemek na Rohožníku, na kterém se skautská klubovna nachází, jsme v roce 2012 odkoupili od Českých drah s myšlenkou přestěhovat sem v budoucnu (pokud se podaří zajistit dostatečné finanční krytí stavby) i služebnu Městské policie hl. m. Prahy. V současnosti již jednáme s jejím ředitelstvím ohledně technických požadavků. Pokud nenastanou komplikace, v průběhu září stavbu zahájíme. To jsou moje radosti. :-) 

     Co mi naopak radost nedělá, jsou sloupky některých kolegů zastupitelů. Proč píše zastupitelka Šárka Zátková v dubnovém čísle ÚZ, že zpravodaj přišel pozdě a tak skvělá pozvánka na vernisáž v muzeu byla již pasé, když dobře ví, že pozvánka na vernisáž byla otištěna v ÚZ už v předchozím měsíci? Bohužel, s distribucí Zpravodaje máme vleklé problémy už od doby, kdy Šárka Zátková ještě působila jako radní. Když byla paní zastupitelka na tuto skutečnost upozorněna šéfredaktorem ÚZ, zareagovala mj. i konstatováním, které mě mrzí: „...já vím, ale musela jsem si rejpnout.“ 

     Je toto skutečně cesta v duchu hesla ANO, BUDE LÍP ?!?!? 

     I přesto věřím, že se alespoň v květnu, měsíci lásky, dokážeme na chvíli zastavit v každodenním shonu a dáme najevo svým blízkým a přátelům, že je máme rádi. Povzneseme se nad svá ukřivděná ega a uvědomíme si sílu skutečných hodnot - lásky a zdraví. Zbytečné šíření zášti a dezinformací k dobré atmosféře nepřispívá. Ani v květnu. Ani jindy.

     Přeji Vám láskyplný květen, milí Újezďáci, vaše starostka Karla Jakob Čechová

Související témata: Samospráva


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz