Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - červen 2016

karla.jakob.cechova.jpg

     Týden se s týdnem sešel a za dveřmi je červen. Začíná dnem dětí a končí rozdáváním vysvědčení. Mezitím se v Újezdě odehraje spousta zajímavých a důležitých událostí.

     Proběhne jednání zastupitelů městské části. Děti šestých až devátých tříd naší školy odjedou na školu v přírodě… a nám rodičům ubude na týden jedna z povinností. Připravujeme provoz Domu dětí a mládeže v Levelu. Více se dozvíte na str. 8 a 9. Začne demolice staré skautské klubovny (v současné době jsou v běhu projektové práce na stavbu nové, včetně služebny Městské policie). V červnu rovněž proběhnou dvě výběrová řízení. První na dodávku a rekonstrukci plynové kotelny a otopného systému v MŠ Rohožník. Školka tak bude konečně odpojena od centrálního zdroje vytápění. Předpokládané úspory jsou podle vypracované studie ve výši 122.000,-Kč bez DPH ročně. Druhé výběrové řízení se týká dodávky na výměnu kotle v Masarykově ZŠ.

     O dalších zajímavých kulturních a sportovních událostech v červnu se dozvíte v Kalendáriu na str. 5. 

     Když se ohlédnu za měsícem uplynulým, ráda bych zmínila namátkou některé události, které mi utkvěly v srdci. Ve čtvrtek 5. května jsme oslavili konec 2. světové války. V den, kdy před 71 lety v Praze začalo Pražské povstání, jsme na našem hřbitově uctili památku padlých újezdských občanů. Báseň Když od Rudyarda Kiplinga zarecitoval pěkně žák 5. C. Jakub Šmatlák. Před prvním stupněm Masarykovy ZŠ pietní akt plynule pokračoval položením věnce k bustě gen. Stanislava Krause, projevem plk. Ing. Jana Vondráčka a vystoupením žáků čtvrté třídy za doprovodu paní učitelky Synkové. Velice si vážím toho, že oslav se i letos zúčastnila paní Krausová, vdova po generálu Krausovi. 

     Povedl se také koncert Večer anglické a americké hudby, který proběhl ve spolupráci mezi ZUŠ Učňovská a jazykovou školou Happy School a nad nímž městská část převzala záštitu. 

     Další akcí, kterou bych ráda zmínila, byl Běh o pohár starosty aneb Běh za újezdskou sovou. Jak jsem si předsevzala, sama jsem se závodu aktivně zúčastnila a ještě jednou děkuji všem skandujícím za potřebnou podporu v posledních metrech před cílem. Tak jako všichni účastníci, i já jsem v cíli dostala krásnou keramickou újezdskou sovičku. Vím, kolik volného času autorky sovičky výrobě věnovaly, o to víc si ocenění vážím. Děkuji také všem, kdo se na přípravě a organizaci závodu podíleli. Běh i celková atmosféra byla úžasná, i když mě na něm zastihla velice smutná zpráva. 

     Úžasné je i to, že máme v Újezdě spolky a sdružení, které už léta fungují bez ohledu na politické složení vedení městské části, neustále vytvářejí pohodovou a přátelskou atmosféru a „slávu“ Újezdu nad Lesy šíří i za jeho hranice. 

     Co dodat na závěr? Přeji nám rodičům i dětem, aby vysvědčení dopadlo podle našich představ a aby poslední školní měsíc proběhl tak, jak má. Avšak než prázdniny začnou, je potřeba ještě zabrat. A tak si držme palce. Čím lepších výsledků dosáhneme, o to víc budeme spokojenější a náš život bude hezčí. 

Přeji vám spokojený červen, milí Újezďáci,
Vaše starostka Karla Jakob Čechová.


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz