Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - listopad 2016

karla.jakob.cechova.jpg

Podzim nás pomalu opouští, posledním podzimním svátkem je 17. listopad - Den boje za svobodu a demokracii. Je dobré si připomenout,  že  navzdory  různým náladám ve společnosti stále můžeme žít a stavět na základu demokracie a svobody. Letos svátek připadl na  čtvrtek.  V  pátek,  osmnáctého, má Masarykova ZŠ ředitelské volno a toho určitě někteří z nás rodičů využijeme, abychom si také vzali volno a spolu s dětmi načerpali sílu do finále roku. 

Ještě předtím vás uvítám 12. listopadu v Újezdském muzeu na vernisáži výstavy Ve službách vlasti. Vernisáž je spojena s dobročinnou sbírkou na asistenčního psa pro paní Janu. Je to jedna z dalších dobročinných akcí pořádaná ve spolupráci s naší městskou částí.  Během  společného  setkání vzpomeneme i na Den válečných veteránů, který připadá na 11. listopad. Přijďte i vy. 

Další,  již  tradiční  újezdskou  akcí, na kterou se těším, je Zvonkový průvod 27. listopadu.  Letos, jako téměř každým rokem, se sejdeme na farní louce v Čentické ulici, kde společně s panem farářem dr. Ondřejem Salvetem  přivítáme  Advent.  Následně přejdeme do parku před školou, kde za pomoci dětí a všech přítomných rozsvítíme se Světluškou a Sovičkou újezdský vánoční strom.  

Pokud bych se měla poohlédnout za tím, co se u nás v Újezdě událo v říjnu, nelze nevzpomenout projednávání prodeje pozemků společnosti Ideal Lux, o kterém jsem psala v říjnovém úvodníku. Na posledním jednání zastupitelstva byl z programu bod stažen a o podmínkách prodeje se zastupiteli dále jednáme. Mozaiku informací k tomuto tématu přinášíme na stránkách 6-8.

24. října jsme v příjemné atmosféře a za účasti vzácných hostů oslavili státní svátek Dne vzniku samostatného československého státu. Ráda bych poděkovala zahrádkářům za to, s jakou péčí se starají o okolí pomníku T. G. Masaryka. 

Je  neuvěřitelné,  jak  rychle  ten čas  letí.  Proto  si  užívejme  každého  dne  a  společnosti  našich  nejbližších.  Pěknou  příležitost  pro budování  rodinných  a  přátelských vztahů budeme mít všichni kolem 11. listopadu – to má svátek Martin, který nejenže má „přijet na bílém koni“, ale také  přináší  tradici  provoněné  kuchyně pečenou husou. Dobré jídlo je podzimní radostí už samo o sobě, ale když jej jíte v kruhu blízkých, je radost více než dvojnásobná.

A proto vám přeji,  milí  Újezďáci, voňavý podzim v milé společnosti.

Vaše starostka Karla Jakob Čechová


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz