Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - duben 2017

karla.jakob.cechova.jpg

20. března naše zastupitelstvo odsouhlasilo záměr odkoupení budovy Ideal Luxu od jejího vlastníka. Na jednu stranu je dobré, že naše městská část bude hospodařit s pozemkem a budovou dle vlastního uvážení, na druhou stranu mne trochu mrzí, že tak nevyjde plán na vybudování Alzheimer centra. Ať se to komu líbí, či ne, naše populace stárne a domy seniorů budeme v budoucnu potřebovat. Potvrdila to nakonec i demografická studie, kterou nechal pro potřeby našeho správního obvodu vypracovat tým Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání (MAP) a o které se blíže dočtete na str. 7-8.

Zmiňuji-li se o projektu MAP, dělá mi radost nejen odsouhlasený strategický rámec – dokument, který nám může být v mnoha směrech prospěšný, ale i další efekty projektu, navázání spolupráce mezi školami a školkami a všeobecně pozitivní atmosféra mi potvrzuje, že MAP je pro náš správní obvod užitečný.

Dalším podpůrným krokem projektu MAP bude testování školního klimatu SCIO na druhém stupni základních škol. Ráda bych touto cestou vyzvala rodiče žáků druhého stupně, aby testování věnovali patřičnou pozornost, aby výsledky posloužily věrnému obrazu skutečnosti a přispěly ke zlepšení vzdělávání našich dětí.

21. března jsem se zúčastnila setkání, které svolala primátorka hl. m. Prahy paní Adriana Krnáčová, aby starosty městských částí informovala o aktuálním vývoji dostavby pražského okruhu tzv. stavba 511 a přeložky silnice I/12. Informace, které zazněly, byly potěšující! Do poloviny dubna mají být podle slov paní primátorky hotovy podklady studie dopadů na životní prostředí EIA. K jejich obsahu se potom budou vyjadřovat dotčené subjekty a městské části. Ministr životního prostředí Richard Brabec na schůzce řekl, jeho úřad vydá stanovisko do šesti měsíců od obdržení podkladů EIA. Souběžně mají probíhat s městskými částmi jednání ohledně kompenzačních a dalších opatření. Ředitelství silnic a dálnic podle informací již dodavatele dokumentace pro stavební povolení vysoutěžilo, tudíž se souběžně připravují podklady, a bude se moci pokračovat bez dalších prodlev. Hotovo by mělo být v roce 2025, tak uvidíme.

Pozitivní jarní atmosféru určitě přinesou do Újezdu i další plánované akce. Těšit se můžeme například na výstavu Voda živá v Újezdském muzeu, Den země, Velikonoční jarmark ve škole, Filmový klub a již tradiční Čarodějnice – minifestival, kde si užijí děti i dospělí.

Mám radost z věcí, které se nám daří, dech mi bere lidská zloba a křupanství. Naštěstí mám pořád kolem sebe lidi, se kterými se mi dobře pracuje a víru, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.

Užívejme si jaro plnými doušky, buďme pilní jako včeličky a neznepříjemňujme si úmyslně životy navzájem.

Přeji vám požehnané Velikonoce, milí Újezďáci

Vaše starostka

Karla Jakob Čechová

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz