Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - leden 2018

karla.jakob.cechova.jpg

Do nového roku vstupuje většina z nás plna naděje a očekávání, co přinese. Já, s nadějí na změnu, půjdu volit prezidenta. Do nového roku také budu vstupovat s nadějí na vítězství v soudním sporu. Ta vzrostla pro naši městskou část vynesením rozsudku Městského soudu v Praze, který jako odvolací soud potvrdil rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 1 ve věci soudního sporu MČ Praha 21 a Hl. m. Prahy se společností Spirit Finance a.s., když zamítl žalobu Spirit Finance a.s. na vyplacení finanční částky cca 62 milionů korun.

Nadějně v příštím roce vypadá i dokončení a realizace nových projektů v naší městské části (více se o nich dočtete na str. 8-9). Dokončíme stavbu nové hasičské zbrojnice, čeká nás rekonstrukce skateparku, modernizace vstupu školy včetně stojanů na kola v Polesné ulici. Na nové stojany na kola se můžeme těšit i na újezdské straně nádraží a samozřejmě dojde i na rekonstrukce silnic a chodníků. Hned po novém roce začneme realizovat osazení orientačních tabulí a dopravního značení pro zjednosměrnění komunikací.

Na prosincové jednání zastupitelstva jsem předložila tzv. zásobník projektů, který byl schválen. Plán investičních akcí v naší městské části se netýká jen roku 2018, ale i příštích let. Vznikal postupně během minulého roku na základě požadavků veřejnosti a v komisích rady. K dispozici je na webových stránkách úřadu v sekci MA21.

Na rok 2018 máme schválený zdrojově vyrovnaný rozpočet. Finanční prostředky budeme hledat samozřejmě z vypsaných dotací na magistrátu a ministerstvech. Ráda bych se ještě vrátila k některým prosincovým událostem. Při rozsvěcení vánočního stromu jsme prožili mnoho krásných okamžiků při prvním těšení na Vánoce, ale také vybrali pro nadaci Světluška 13 tisíc korun. Zástupci vedení školy a žáků předali při benefičním koncertu pro Kapku naděje dar - výtěžek ze školního jarmarku ve výši 115 tisíc korun. Osobně bych chtěla veřejně vzdát hold a velice poděkovat všem učitelkám a organizátorkám za jejich neuvěřitelný elán, nadšení a píli, se kterou tyto akce připravují. Je úžasné sledovat je při jejich bohulibé činnosti, kterou si nejen samy vymyslí, ale i samy zorganizují.

Vážené dámy, v hluboké úctě se před vámi klaním a děkuji. Svou prací přispíváte na dobrou věc, ale hlavně tím učíte naše děti solidaritě a tomu, že v životě je potřeba pomáhat slabším.

V naději, že rok 2018 bude poklidný, Vám přeji vše dobré, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti.

Vaše starostka Karla Jakob Čechová

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz