Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starostky - květen 2018

karla.jakob.cechova.jpg

Při ohlédnutí za měsícem dubnem je vidno, jak bohatý společenský život my Újezďáci vedeme. Na své si u nás přijdou milovníci umění, sportu, cestování. Akcí tu máme dostatek a já bych se k některým ráda vrátila.

Začnu školním jarmarkem, který má v naší škole dlouholetou tradici. Letos jsme na něm pro Kapku naděje vybrali neuvěřitelných 128 tisíc a já bych tímto chtěla dětem a pedagogům poděkovat za energii a lásku, se kterou vše tvoří a organizují, a také rodičům a prarodičům, kteří si krásné velikonoční dekorace a dobroty kupují.

Milovníci běhu a cyklistiky si přišli na své na 10. ročníku Újezdského duatlonu, počasí jim letos opravdu přálo. Vyznavači toulek přírodou si v dubnu dopřáli procházku starými Střešovicemi zakončenou u zahradnického mistra Chládka.

Pro (nejen) rodičovskou veřejnost byla otevřena v Újezdském muzeu výstava Slunce, hvězda zářivá, pozadu nezůstala se svou nabídkou ani galerie Zelený dům.

Je toho dost, co říkáte? Dost je bohužel i dopravních komplikací, které nás budou provázet i v květnu a netěší nikoho z nás. Všichni si už přejeme, aby stavbám u nás i v okolí již bylo konec. V květnu dokončíme stavbu kanalizace na hlavní a dobrou zprávou, ze které mám velikou radost, je dohoda, kterou se nám podařilo společně se starosty okolních městských částí vyjednat. Jedná se o zkrácení stavby Českobrodské v Běchovicích, která je plánovaná na celkem 18 (!) měsíců. Máme připravené řešení, na kterém jsme pracovali společně všichni zainteresovaní a které znamená zkrácení stavby na 10 měsíců. Podrobnou informaci o průběhu a změnách stavby Českobrodské přineseme na webu úřadu během prvního týdne v květnu.

A na co se můžeme ještě těšit v květnu? Třeba na koncert a oslavu Dne maminek, Noc kostelů, koncert americké a anglické hudby, benefiční koncert naší školy, Běh o pohár starosty a na další akce, o kterých píšeme uvnitř čísla.

Užívejte si jara a nezapomeňte na to, že květen je měsíc lásky. Přeji Vám, milí Újezďáci, abyste jí měli vždy dostatek.

Vaše starostka

Karla Jakob Čechová

Související témata: Úřad městské části

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz