Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - duben 2019

Milí sousedé,

příroda se pomalu probouzí a máme tu sluncem prozářené jaro.

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Měsíc utekl jako voda a během něj jsme na radnici sestavili komisi pro výběr zhotovitele na dostavbu hasičárny. Snažíme se věc posouvat rychle kupředu s vědomím, že se to v minulém volebním období moc nepovedlo. Věříme, že nyní konečně bude vybrán zhotovitel, jenž stavbu řádně dokončí a naši hasiči získají kvalitní zázemí. Ke každé hasičárně patří pořádné zásahové vozidlo. Pokusíme se proto získat finance na jeho nákup. Uvidíme, zda se ten sen podaří splnit.

Jistě jste si všimli dočasně zrušené zastávky Rápošovská směrem do centra. Je dobré pracovat vždy s fakty a věc je naprosto jednoduchá. Soudní znalec vypracoval posudek, podle něhož je většina stromů v havarijním stavu. Bylo třeba z předběžné opatrnosti oblast uzavřít, než proběhnou veškerá zákonná řízení a nemocné stromy budou odstraněny. Zdraví a životy občanů jsou pro nás naprostá priorita a i já vás jménem odboru životního prostředí žádám, abyste nevstupovali do vymezeného prostoru. Připravujeme plán náhradní výsadby zdravých stromů. Je smutné, že stav stromů byl dle všeho znám již minulému vedení. Nevadí, napravíme to. Prosíme vás o trpělivost. I pro nás je to velmi nepříjemné, ale bohužel nelze jinak.

Dovolte mi, abych vás pozval 30. 4. na akci Čarodějnice. Tradiční pořadatel nám oznámil, že se dostal do časové tísně. Úřad MČ Praha 21 ve snaze tento skvělý projekt udržet okamžitě reagoval a akci uspořádá plně ve své režii.Věřím, že se to podaří a že si společně čarodějnice užijeme a potkáme se tam. Předtím se ale 14. 4. uskuteční skvělá akce Újezdský duatlon pod záštitou MČ Praha 21. Mnozí z vás se závodu pravidelně účastní a já vám přeji,ať vám to lehce běží a rychle jede a vyhraje ten nejlepší. Já to určitě nebudu, ale velmi rád vás přijdu povzbudit a podpořit.

Situace na úřadě se začíná pomalu, ale jistě stabilizovat. Od 1. 4. máme novou paní tajemnici, Ing. Šárku Zátkovou. Osobně se velmi těším na spolupráci, která nás čeká. Rád bych poděkoval zastupujícímu panu tajemníkovi Ing. Josefu Roušalovi, který se role zhostil na výbornou a byl velmi nápomocen při novém nastavení fungování úřadu. Nová paní tajemnice má tedy vše o trošku jednodušší, ale stále je co zlepšovat.

Proběhlo jednání zastupitelstva. Mrzí mě, že opozice stále nechápe, že my s ní nesoutěžíme. Naším cílem je smysluplný rozvoj Újezda. Budu velmi rád, pokud místo mnohdy naprosto nesmyslné kritiky všeho, co děláme, sami přijdou s něčím, co nás posune vpřed. Co bychom měli dělat, na můj vkus slyším dost často.

Rád bych skončil pozitivně. Se starostou Běchovic a mým kamarádem Ondrou Martanem se plní naše heslo „Jdeme do toho společně“. Ondřej je skvělým průvodcem ve vodách magistrátních a již teď cítím jeho velkou snahu pomoci nám dostat Újezd brzy na stejně dobrou cestu, kam se pustil se svými Běchovicemi. Vážím si toho. Potěšily mě situace, kdy mě sami oslovíte při náhodném setkání v našem krásném Újezdě a dáme krátkou řeč o všem,co vás trápí. Bez vaší zpětné vazby to prostě nejde. Nesmím zapomenout na děkovné emaily na práci kluků z naší čety. Potkáváte je při různých příležitostech napříč Újezdem.

Přeji vám všem krásné a pohodové jaro. Měsíc uteče jako voda, tak zatím se držte, moji milí Újezďáci.

Váš starosta Milan Samec


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz