Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - červenec, srpen 2019

Milí sousedé,

když jsem přemýšlel, kde začít, vybavilo se mi nedávné jednání našeho zastupitelstva v délce bezmála 13 hodin. Tolik promarněného času jsem ještě nezažil. Zastupitelé mají totiž primárně přijímat či odmítat navržená zásadní rozhodnutí. Jednání by mělo být důstojné, věcné a rozhodně by nemělo evokovat pořady typu „Na stojáka“, postrádající navíc mnohdy obsah i vtip. Pokusíme se tedy po této zkušenosti jednání zefektivnit. 

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Často se ptáte, jak to je s tenisem. Pravda je jen jedna - koalice na zastupitelstvu schválila záměr na pronájem a provozování kurtů do 31.10. 2019. Věřím, že se nám podaří vybrat takový subjekt, který bude kurty nejen udržovat, ale i řádně provozovat. Celá kauza mě osobně velmi mrzí, protože pomlouváním a uváděním záměrných nepravd se věc pouze zdržuje, ke škodě nás všech. My jsme připraveni kurty otevřít, jakmile to bude možné. To jsem jasně sdělil i veřejně na zastupitelstvu. Samec totiž žádné kurty nezavřel a není ani zodpovědný za současný stav. Smlouva s TJ Sokol jednoduše skončila. Nic na tom nezmění ani štvavé pamflety proti mně a ODS, které se na kurtech objevují. Ale i o tom je život starosty a je třeba to přijmout s klidem a rozvahou. Doslechl jsem se také, že jsme údajně potichu prodali zdravotní středisko na Rohožníku. Musím se tomu již smát, protože my naopak chceme středisko zrekonstruovat, zmodernizovat a rozšířit. Pokud budete mít o čemkoliv pochybnosti, tak jsem vám všem k dispozici na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Pokusím se reagovat co nejrychleji a věci případně uvádět na pravou míru. Čert a trollové totiž nikdy nespí.

Pojďme ale k tomu pozitivnímu. Podařilo se nám řádně vybrat firmu na dostavbu naší hasičárny., Vzhledem k situaci, do které nás minulé vedení dostalo, to nebylo jednoduché, ale věříme, že nyní již bude vše v pořádku a našim hasičům brzy jejich vytouženou zbrojnici předáme. Velmi mě těší, že se podařilo získat dotaci přes 400 tisíc korun na vybavení naší hasičské jednotky. Velmi si práce našich hasičů vážím. Pokusíme se splnit i jejich velký sen - získat tolik vytoužené vozidlo, v němž by mohli vyjíždět k zásahům a které dlouhodobě postrádají.

Mnozí nám děkujete za úpravu veřejného prostoru. Naši chlapci z čety se snaží sekat, co to jde. Jsem rád, že si toho nejen všímáte, ale i prostřednictvím emailů a další komunikace s úřadem to oceňujete. Chvály není nikdy dost a já ji vždy velmi rád předávám těm, kterým patří. V četě máme skvělý tým, který pod vedením Daniela Váni Újezd zvelebuje. Vše šlape, jak má. Pokud vše dopadne podle plánu máme pro vás v rámci veřejného prostoru pár překvapení. Věřím, že příjemných.

Je za námi dětský den, který byl letos poprvé pořádán ve spolupráci s Raráškem z Újezda a jejich akcí „Cesta za pokladem skřítků“. Návštěvníci si užili nejen dobrodružnou cestu lesem, ale i mnoho atrakcí na multifunkčním hřišti pro děti i dospělé. Přišlo více jak 400 dětí a těší mě, že můžeme takové akce spolupořádat. Do budoucna jich určitě mnoho přibude. Kdo si totiž hraje, prý nezlobí.

Jsou před námi prázdniny. Dovolte mi tedy vám všem popřát co nejpříjemnější zážitky, ať již budete kdekoliv, a zároveň šťastné návraty zpět k nám, do našeho Újezda. Užijte si čas dovolených, načerpejte sil, a pokud se někde potkáme, můžeme ten život u nás probrat osobně.

Držte se, milí sousedé.

Milan Samec

váš starosta


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Kartousová Dana
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz