Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - září 2019

Milí sousedé,

prázdniny a čas dovolených je pro většinu z nás nenávratně pryč a já pevně věřím, že jste načerpali hodně sil a zažili mnoho pěkného a zajímavého.

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Ani o prázdninách se na naší radnici život nezastavil. Na jednání se zástupci magistrátu jsme konzultovali strategický rozvoj u nás v Újezdě a vyjádřili jasný postoj k plánované přeložce I/12. Požadujeme maximální eliminaci negativních dopadů nejen z provozu, ale i samotné výstavby této pro Újezd strategické silnice, která má u současného vedení MČ jasnou podporu. Konzultovali jsme i situaci s parkováním u nádraží a možné varianty jejího řešení. Shodli jsme se na tom, že doprava nejen v Újezdě bude narůstat a je třeba ji řešit. Studie řešení parkování byla již dříve vypracována, a tak se ji pokusíme oživit a posunout dále. Odpůrci řízeného parkování neustále argumentují možným zavlečením dopravy do Újezda, pokud by vzniklo parkoviště u nádraží. Pravdou je, že my zde tuto dopravu již dávno máme, jen se nám parkování pomalu rozmisťuje kolem zastávek autobusů a míst u vašich domovů. Narušuje se tak komfort žití a bydlení nás všech, a to je pro nás nepřijatelné. Situaci je třeba řešit včas a racionálně s odhadem budoucího rozvoje a přihlédnutím k vývoji nejen u nás, ale i v okolí. I proto jsme iniciovali jednání s TSK a požadujeme opravu hlavní křižovatky, která je ve velmi špatném stavu. Oprava by měla proběhnout v nejkratším možném termínu.

Máme tu nový školní rok a s ním v čele školy i novou paní ředitelku. Za celé vedení našeho úřadu jí přeji mnoho zdaru a pevně doufám, že tímto začíná nová etapa naší školy a tím i spolupráce mezi školou, zřizovatelem a rodiči. Jsem si jistý, že to bude dlouhodobě úspěšná spolupráce. Abychom zpříjemnili našim školákům přechod mezi prázdninami a školním rokem, připravili jsme ve spolupráci s odborem školství rozloučení s prázdninami pro naše školáky, a především pro naše prvňáčky možnost se vzájemně poznat, než se sejdou ve svých třídách při vyučování.

Dostavba hasičárny zdárně pokračuje. Podle všeho bez větších komplikací. Již se těším, až střihneme pásku a naši hasiči budou stavbu moct řádně užívat.

K topolům a zastávce toho bylo napsáno již mnoho. Proto jen v krátkosti shrnu, že my jsme připraveni konat podle výsledku běžícího šetření a řízení, jakmile to bude jen možné. Věc nás velmi trápí, ale současně i ukazuje, jak je pro spolky jednoduché bez jakékoli odpovědnosti vstupovat do řízení a věci protahovat a blokovat. Cítím v tom zároveň i zoufalou snahu obrátit veřejné mínění proti novému vedení radnice.

Jistě jste zaznamenali, že zbavujeme chodníky v Újezdě plevele. Kromě toho zároveň připravujeme v některých částech opravy povrchů chodníků kolem hlavní silnice. V jednání jsou i projekty rekonstrukcí komunikací, ale to se neobejde bez větších investic, které je třeba získat. Jsem velmi rád, že se nám to pomalu začíná dařit.

Tenisové kurty jsou v provozu a pokud jste doposud neuhráli pár vítězných míčků, máte šanci si na kvalitním zrekonstruovaném povrchu zahrát.

Protože je vždy fajn se sejít a pobavit, připravili jsme pro vás na nadcházející podzim mnoho akcí. Sledujte nás, ať vám nic neunikne. Budu rád, pokud se tam společně setkáme. Například již 7. září vypukne 1. ročník turnaje ve streetballu a na konci září se společně pobavíme na Újezdském posvícení v novém kabátě.

Užívejte slunečných dní a zbytku letní pohody, milí sousedé.

Milan Samec

váš starosta

Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz