Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - leden 2020

Milí sousedé,

v prvním letošním úvodním slovu starosty bych se rád vrátil na začátek prosince minulého roku, kdy jsme společně o první adventní neděli již tradičně rozsvítili náš vánoční strom před prvním stupněm Masarykovy základní školy.

Jako novinku jsme pro vás připravili překvapení v podobě nasvícení cesty ke škole, které vytvořilo ještě zářivější vánoční atmosféru. Na úvod nám opět naprosto skvěle zazpívaly naše Sovičky pod vedením paní učitelky Daniely Janoušové. Své ozdoby s vánoční tématikou si nejen děti mohly vyrobit v rámci dílniček, které jsem si velmi rád osobně vyzkoušel. Stejně jako v minulém roce, tak i letos byla nedílnou součástí sbírka pro Světlušku, letos doplněná o dražbu obrazů paní Lenky Pilné. Tradičně všude vonělo cukroví, čaj a svařák, který jste si mohli vychutnat z limitované edice hrnečků, jejichž nákupem jste přispěli na dobrou věc. Dostávám dotazy, zda jsou ještě nějaké hrnečky k prodeji. Edice hrnečků s ručně malovaným znakem naší MČ byla okamžitě rozebraná, a tak na podatelně úřadu lze do vyprodání zásob zakoupit již jen hrnečky s vánočním motivem. Nejenže nás velmi mile překvapila vaše hojná účast na akci samotné, ale i celková vybraná částka, která se vyšplhala na bezmála 32 tisíc korun. Děkujeme vám všem, kteří jste přispěli. Již teď přemýšlíme nad tím, čím vás překvapíme letos.

Když se zamyslím nad uplynulým rokem, nedá mi nezmínit fakt, že jsem velmi rád, jakou koalici, a tím i vedení MČ, se podařilo sestavit. Dokazujeme tím, že komunální politika je primárně o místních lidech, kteří jsou schopni spolupracovat a vytvořit tým, jenž je i přes občas rozdílné pohledy na věc schopen kompromisu a místo hádek se společně soustředí na rozvoj Újezda. Těší mě proto velká řada poděkování za naši práci a vaše nabídky aktivně se přidat a zapojit do dění. To je pro mě jedna z nejlepších zpětných vazeb. Tímto bych zde chtěl poděkovat všem, kteří do toho s námi jdou společně a místo slov skutečně přiloží ruku k dílu.

Nedávno firma Lidl na svém pozemku zavedla nový systém parkování, díky němuž konečně můžeme v klidu najít místo při nákupu. Parkoviště tak již neslouží k odkládání vozidel občanů z okolních obcí v pracovních dnech. Už první dny ukázaly, že to je pro naše rezidenty přínosem. Zapadá to i do koncepce dopravy, v níž u míst sloužících nám všem preferujeme krátkodobý parking. Ostatně časově omezené parkování u úřadu je důkazem, že tento směr je správný.

Jsme na startu roku 2020. Dovolte mi tedy nám všem popřát, ať je rokem, jenž přinese zejména pohodu a pozitivní věci a minimum strastí a starostí. Těším se na osobní setkávání s vámi, ať již na akcích, které pro vás chystáme, nebo jen tak, příležitostně. Vždy se s vámi rád na chvilku zastavím, abych vyslechl váš názor, protože ten je pro mě velmi důležitý. A pokud vás něco trápí, dejte nám o tom, prosím, vědět. Jsme tu pro vás a naše dveře jsou vám otevřené.

Brzy na viděnou a pevné zdraví, milí sousedé.

Milan Samec

váš starosta

Milan Starosta - MČ Praha 21.png


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz