Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - květen 2020

Milí sousedé, máme tu další měsíc, který nám přinesl mnoho zajímavého.

Především bych Vás rád všechny uklidnil, že se nám podařilo zásobit naši MČ prostředky pro boj s COVID19. Osobně si myslím, že již bylo dost vytváření různých scénářů, počítání nakažených a senzací v  médiích ohledně případných mrtvých. Odmítám neustálé strašení veřejnosti v této věci. Samozřejmě nelze ignorovat, že se kolem nás něco odehrává, ale je třeba žít a fungovat dále, bez paralýzy strachem a vytváření paniky. V rámci krizového řízení jsme zajistili maximum možného od dezinfekce, ochranných roušek, po štíty pro naše zdravotníky. Jsme připraveni Vám pomoci a tuto pro nás všechny novou a zároveň smutnou epizodu v našich životech překonat. Jsme tu pro Vás, neváhejte se na nás obracet, pomůžeme Vám. Rada MČ projednala první z řady adresných pomocí v této složité situaci a schválila jasnou a naprosto přirozenou pomoc pro podnikatele v prostorech, které si od naší MČ pronajímají. Stejně tak jsme připraveni pomoci všem, kteří se na nás obrátí. Jsem rád, jaký tým na Úřadě MČ máme. Tímto bych rád všem poděkoval a vyjádřil obdiv, jak situaci zvládají. Je mi ctí být starostou v týmu lidí, kteří právě v této době dokazují své kvality a profesionalitu. Díky Vám všem, máte můj respekt. I přes současnou situaci jedeme dál a život na úřadě, ani v Újezdě, se nezastavil. A ani nesmí.

Důkazem nechť je výsledek řízení na pronájem našich tenisových kurtů. Rada MČ rozhodla o novém nájemci, který podal nejlepší nabídku na dlouhodobý pronájem kurtů u nás v Újezdě. Držím jim pěsti a budu rád, pokud kurty opět ožijí a široká veřejnost bude mít možnost si jít zahrát. Již první kroky dokazují, že to byla správná volba. Těším se, až se společně setkáme na nějakém turnaji, který ve spolupráci s TK TOLA uspořádáme. Věřím, že i přes svůj náročný program si najdu čas odehrát pár dobrých míčů. Ostatně celý areál doznává změn a jsem rád, že nezůstane pouze u tenisových kurtů, ale vznikne zde centrum aktivního odpočinku.

Nebyl by to Újezd se svými fake news, abych nezaslechl různé fámy ohledně hřiště v Druhanické a budoucího uspořádání v místě. Uvnitř tohoto čísla naleznete bližší informace k této věci a již teď mohu slíbit, že v příštím čísle se mnou na toto téma vyjde rozhovor, který povede přímo člen redakční rady ÚZ. Naším cílem je řešení oblasti jako celku. Odmítám různá ad hoc řešení bez koncepce jen proto, že se dříve něco někde plánovalo. Nebojíme se pojmout věci v širším kontextu a máme k tomu i skvělý tým, který to dokáže.

Mrzí mě, že kvůli současné situaci nebylo prakticky možné uspořádat plánované akce, především však tradiční čarodějnice. Tak prostě, až bude svět zase v pořádku, to s plnou parádou oslavíme na některé z akcí, které pro Vás připravujeme. A ty čarodějnice si o to více vynahradíme příští rok.

Na závěr mého úvodníku mi dovolte, milí sousedé, popřát Vám všem pevné nervy s často nekvalitním televizním zpravodajstvím, které je plné senzací, strašení a mnohdy nekompetentních vyjádření. A zároveň mi dovolte Vám připomenout, že jsme tu pro Vás. Žádný Újezďák na to nezůstane sám, o to se postarám. Víte, kde mě najdete…

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz