Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - červen 2020

Milí sousedé, sedím v křesle ve své kanceláři a přijde mi zpráva od šéfredaktora, že je čas na další úvodník, který pro Vás každý měsíc osobně píši a snažím se Vám tak poskytnout malé shrnutí naší práce a toho, co pro Vás dále připravujeme.

Člověk si tak uvědomí, jak čas rychle letí. Ten starostenský běží snad ještě rychleji. Je to jako včera, kdy jsem odesílal své úvodní slovo do květnového zpravodaje a máme tu červnový. Tak pojďme na to.

Mnozí z Vás si všimli, a děkuji za milá slova a řadu e-mailů s poděkováním,že jsme zahájili další etapu údržby naší zeleně. Snažíme se sekat co nejvýše od země tak, jak to technika a místo dovolí. Uvědomuji si, že je potřeba najít zdravý kompromis ve vztahu k zadržování vody kolem nás, a tak jsme v rámci rozvoje zeleně v naší MČ požádali MHMP o možnost získání finančních prostředků na pořízení cca 130 stromů do oblasti budoucího odclonění přeložky I/12. Bohužel zatím marně s odůvodněním, že nyní nelze finanční prostředky uvolnit, ale naši žádost vnímají. Velmi mě to mrzí, ale nevzdáváme to. Magistrát opakovaně deklaruje snahu o výsadbu v různých MČ v Praze. My máme vhodné místo, jsme na to připraveni, tak věřím, že slibované stromy brzy získáme.

V souvislosti se zachytáváním dešťové vody jsme zadali vstupní analýzy několika vhodných objektů, kde by bylo možné zachytávat dešťovou vodu a následně ji efektivně využít. Velmi vhodným objektem je například budova 1. stupně Masarykovy ZŠ spolu s objektem umístěným na fotbalovém hřišti. Vybudováním systému zachytávání dešťovky v tomto místě bude následně možné využít vodu pro zalévání fotbalového hřiště a okolní zeleně. Snížíme tak nejen spotřebu pitné vody, ale zároveň i ušetříme nemalé finanční prostředky, které každoročně v této oblasti vynakládáme.Nedávno se na mém starostenském profilu na Facebooku objevil ne náhodou obrázek pumptrackové dráhy s logem MČ. Ihned se rozjela vlna spekulací o budoucím možném umístění spolu s nadšením především té nejmladší generace. Již nějakou dobu na tomto projektu pracujeme a nyní se dostal do své závěrečné fáze. Věřím, že se nám ho podaří během léta zrealizovat. Byla zvolena dráha přírodního charakteru a plánované umístění je v prostoru za „Rákosníčkem“ na Rohožníku. Součástí by měla být také výsadba zeleně v okolí a skill centrum pro ty nejšikovnější bikery. Klánovice se pomalu posunují k realizaci takzvaných modrých zón na části svého území a u vlakového nádraží. My jim v této věci nikterak nebráníme,ale případnou realizaci „modrých zón“ u nás v Újezdě vnímám jako velmi nešťastnou a vedení naší MČ s touto variantou u nás vyjádřilo zásadní nesouhlas. Újezd jde cestou krátkodobých parkingů v místech, kde je to žádoucí a zároveň dlouhodobou snahou o komplexní řešení parkování u nádraží. Vycházíme i z faktu, že MHMP má ve svém programu podporu P+R parkovišť na okrajích Prahy a ruku na srdce - než omezovat naše rezidenty a zpoplatňovat jejich vozidla v zónách, je přeci racionálnější umožnit parkování vozidel u nádraží bez devastace okolí divokým parkingem, a tím i častým omezováním průjezdu vozidel MHD a IZS.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na mě obracejí s dotazy či podněty.Všem se věnuji a snažím se na ně co nejrychleji reagovat. Jsem velmi rád,že se tato interakce rozběhla.Tak se držte, moji Újezďáci.

Váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz