Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Dotazy na starostu - listopad 2012

Otázky pro starostu:

Jak je daleko příprava rozpočtu pro rok 2013?

Koalice ODS a TOP 09 na Magistrátě hl. m. Prahy chce nová pravidla přerozdělování peněz na městské části, ale - k naší škodě - se na nich nemůže dohodnout. Zatímco Magistrát hledá nový model, čas běží a všechny městské části jsou ve velké nejistotě. Většina starostů tedy připravuje rozpočet na stejný objem finančních prostředků jako v letošním roce. My také.

Čeho se týká Výzva starostů Prahy 21 - 22 Radě hlavního města Prahy a primátorovi z 10. října?

Sněm starostů dvaadvaceti největších městských částí vyjádřil zklamání nad tím, jakým způsobem hl. město Praha s městskými částmi komunikuje. Závěry minulých Sněmů starostů nejenom že nejsou respektovány, ale zůstávají bez odpovědí. Hlavní město Praha vytváří mnoho změn a rozhodnutí, která mají přímý dopad na život v městských částech, ale městské části mnohdy o změnách neví nebo mají velmi omezený prostor na připomínky. Přitom se jedná o klíčové oblasti života, např. MHD, územní plán atd. Výzva Sněmu starostů požaduje spoluúčast na rozhodování v otázkách, které se jich bezprostředně dotýkají.

Jak pokračuje výstavba kanalizace?

Na Blatově probíhá poslední etapa výstavby, na kterou místní obyvatelé netrpělivě čekají - uvedení nižší Starokolínské a Novolhotské do sjízdného stavu. Zároveň se s výstavbou kanalizace na hlavní dostáváme do úseku křižovatky s ulicí Zaříčanskou a proto je nutné stanovit nové objízdné trasy. Hl. m. Praha jako investor ale nezískal povolení pro vedení objízdných tras od několika středočeských úřadů. Objízdná trasa je proto stanovena ulicí Hulická. Daní za výstavbu kanalizace jsou bohužel dočasná zhoršení dopravní situace naobjízdných trasách, prosíme proto místní obyvatele o pochopení. Nikoho z nás to netěší, bez kanalizace se ale Újezd obejít nemůže.

Přístavba úřadu je již hotová, ale policie stále funguje na staré adrese. Proč?

Budovu jsme již dokončili, v říjnu probíhala kolaudace a podepsali jsme smlouvu s Policií. Nyní Policie pracuje na převodu svých telefonních linek a od listopadu by mohla fungovat již na nové adrese. Předpokládám, že se čtenáři dozvědí více informací v prosincovém Zpravodaji.

Na otázky redakce odpovídal starosta

RousarPavel.JPG

Související témata: Média a komunikace Úřad městské části


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Roušar Pavel
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz