Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - říjen 2023

Milí sousedé,

děkuji za kladné zpětné vazby na novou formu našeho Zpravodaje. Vaše připomínky zohledníme a budeme časopis i nadále vylepšovat. Je to především váš Zpravodaj, tak ať je co nejlepší.

Mnozí jste si již všimli, že park Z21 – Zbyslavská se opět mění a realizuje se zde druhá etapa. Dostávám dotazy, co vše v místě bude a jaké jsou další plány. Park je koncipovaný jako multigenerační a multifunkční místo. Centrální kruh umožní pořádání různých kulturních akcí a bude to i místo, kde plánujeme jedno překvapení, pokud se ho podaří technicky realizovat. Po dokončení bude součástí i parkové osvětlení a vznikne tak ucelený prostor, který park promění v další příjemný veřejný prostor v Újezdě. Nevzhledná deponie je pryč a my se pokusíme na její místo včlenit objekt, který doplní funkčně celý prostor jako celek. Ano, snad dojde i na tu kavárničku. Pokud máte další nápady, jak bývalou deponii vhodně využít, dejte nám vědět. Moc se na to těším a jsem rád, že již teď dostávám pozitivní ohlasy a poděkování. Děláme to rádi a baví nás to.

V tématu dopravy rezonuje dopravní situace u základní školy. Ano, především ráno není ideální. Ale je potřeba si říct, že se zde potkávají automobily především vás, rodičů. Bylo by skvělé být k sobě ještě více ohleduplní a dodržovat základní pravidla silničního provozu. Mnohdy jsem svědkem neskutečných manévrů, které dopravu komplikují. Proto jsem inicioval zvýšený dohled Městské policie a Policie ČR. Při mé namátkové kontrole na místě vše zafungovalo na výbornou a chtěl bych tímto našim policistům a strážníkům poděkovat za pomoc. Budu rád, pokud v tomto trendu budeme pokračovat. Nebojím se říct, že jsem proti uzavírání ulic Polesná a Čentická pro ranní provoz. Způsobilo by to mnohem větší komplikace, než nyní máme. Je to vše na nás. Pojďme si společně říct, že to zvládneme. Respektujme funkci K+R parkingu a cyklostezku bez odstaveného vozidla. A přijměte skutečnost, že jsem požádal Městskou policii a Policii ČR, aby odměnila každého, kdo s námi tuhle fér hru nechce hrát.

Děkuji za vaši podporu a přeji pohodový den.

Milan Samec

váš starosta

Soubor_000.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz