Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - leden 2024

Vážení spoluobčané,

máme za sebou rok, který nebyl úplně snadný, pro někoho lepší, pro někoho horší, ale hlavně rok, který bude v historii definován jeho závěrem. I přes všechny nelehké okamžiky byl rok 2023 v mnohém výjimečný. Čerstvě jsme vstoupili do roku 2024, který jsme tradičně přivítali novoročním ohňostrojem. Ohňostroj se líbil, vnímám mnoho pozitivních reakcí.

V roce 2024 si naše městská část připomene několik kulatých výročí. Prvně to bude 50 let, kdy byl Újezd nad Lesy spolu s okolními městskými částmi přičleněn k hlavnímu městu a z Újezďáků se tak stali také Pražané. Naši fotbalisté oslaví 100 let od založení místního fotbalového klubu (tenkrát jako SK Újezd nad Lesy). Podle zákulisních informací se „něco velkého“ chystá, tak se nechme překvapit. V neposlední řadě to bude 90 let, co máme v Újezdě vlastní školu, toto výročí si připomeneme začátkem září. A aby toho nebylo málo, kulatiny budeme slavit i my, kteří jsme ročník 1974.

Kromě výše uvedených výročí se uskuteční spousta společných akcí, které opět potvrdí, že se rádi setkáváme a že se umíme bavit. Budu se těšit na osobní setkávání s vámi, z očí do očí je to vždycky lepší, než přes email nebo sociální sítě. Vedení městské části a úřad čeká mnoho práce. Kromě rutinních záležitostí budeme chtít dokončit to, co je rozpracováno, pustit se do realizace toho, co je nachystáno a připravit další projekty. Nudit se rozhodně nebudeme, s týmem, který máme, se budeme snažit dosáhnout maximum. A začneme hned v březnu opravou chodníku kolem hlavní silnice.

Příchod nového roku je často spjat s různými předsevzetími. Ale víme, jak to s nimi často bývá. Proto za mě bude bohatě stačit, když se každý z nás bude držet svých rituálů. Říkám tak malým věcem, které běžně prožíváme každý den, které můžeme sami ovlivnit a které nám dodávají vnitřní pohodu a klid. A tak za sebe si přeji, abych měl čas na společné aktivity s mojí rodinou, každý den si vyšetřil čtvrthodinku na on-line lekci španělštiny, měl čas častěji než loni si zajít k vodě nebo do lesa, nebo si jednou za měsíc zajít s bývalými spolužáky na partičku mariáše. Když si dokážeme udělat čas na sebe a na své blízké, radovat se z maličkostí a nenecháme si otrávit dny tím, co ovlivnit nemůžeme, tak ten nadcházející rok nemůže být špatný.

Přeji nám všem pevné zdraví, hodně štěstí a každodenní optimismus!

VÁŠ STAROSTA

MICHAL HAZDRA

Michal.JPG

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Hazdra Michal
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz