Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

  • Aktuality
  • Zimní údržba silnic a chodníků v Újezdě nad Lesy
Aktualita

Zimní údržba silnic a chodníků v Újezdě nad Lesy

První sněhovou nadílku letošní zimy máme již za sebou. Sníh v ulicích a na chodnících může být pro někoho romantikou, pro jiné ale nepříjemnou komplikací. Pojďme se tedy podívat, kdo má v Újezdě nad Lesy zimní údržbu na starosti a jak funguje.

zimní komunikace.jpg

Základním manuálem je pro MČ Praha 21 Plán zimní údržby, který se vypracovává na každou sezónu. Zimní období úředně začíná 1. 11. 2021 a končí 31.3. 2022. Plán zimní údržby stanoví pořadí, v jakém se újezdské silnice a chodníky uklízejí, a také technické postupy. Údržbu komunikací v katastru Újezda nad Lesy zajišťují dva subjekty.

Společnost TSK hl. m. Prahy, a.s. má na starosti hlavní dopravní tahy. Jde o ulice Novosibřinská, Starokolínská, Staroklánovická (včetně části vedoucí k nádraží a otočky autobusu před hotelem Smolík), Staroújezdská, Zaříčanská a Rohožnická, a také úklid zastávek MHD na těchto komunikacích a vybrané úseky přilehlých chodníků (viz přiložené mapy a http://zimniudrzba.tsk-praha.cdsw.cz/imapa.aspx ). Všechny tyto ulice mají stejnou prioritu, pro silnice to je I. pořadí, pro chodníky to je III. pořadí.

MČ Praha 21 zajišťuje údržbu komunikací na pozemcích ve vlastnictví hl. m. Prahy, které má ve svěřené správě. Újezdské silnice ve správě MČ jsou udržovány dle důležitosti v I. a II. pořadí (viz mapa silnic). Újezdské chodníky ve správě MČ jsou udržovány dle důležitosti v I., II. a III. pořadí (viz mapa chodníků). Dále MČ Praha 21 udržuje zastávky MHD v ulicích Čentická, Polesná, Pilovská a Bělušická, parkoviště, která jsou součástí ulic a dále samostatná parkoviště (u pošty, ZŠ Polesná, zdravotního střediska na Rohožníku, MŠ Rohožník a 1. MŠ Čentická).

Zimní údržba se provádí mechanicky (plužením či rotačním kartáčem) a posypem (je využíván písek, štěrk i sůl). Povinnost zahájit úklidové práce mají pracovníci MČ Praha 21 do jedné hodiny od okamžiku, kdy vrstva napadaného sněhu dosáhla 5 cm a je předpoklad dalšího sněžení nebo od okamžiku, kdy pověřený pracovník operačního štábu vydá pokyn k zahájení prací.

Naši zaměstnanci se snaží reagovat na aktuální situaci i vaše podněty. Zároveň ale platí, že řidiči a chodci mají povinnost přizpůsobit jízdu a chůzi stavu komunikací, který je v zimě obvyklý. Jezděte a choďte opatrně!

Přejeme příjemnou a klidnou zimu.

 

Ing. Ludmila Lambertová,

odbor majetku a investic

mapa újezd údržba silnic_celá.png

mapa újezd údržba chodníků celá.pdf


Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Lambertová Ludmila
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz