Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

  • Aktuality
  • S NOVÝM ZDRAVOTNÍM STŘEDISKEM NÁM POMŮŽE I ČVUT
Aktualita

S NOVÝM ZDRAVOTNÍM STŘEDISKEM NÁM POMŮŽE I ČVUT

Ptáte se mě osobně a také na sociálních sítích. Téma je jednoduché, a to rekonstrukce zdravotního střediska Rohožník. V nedávné době jsem také obdržela informace, že se množí příspěvky opozičních zastupitelů i občanů, kteří chtějí vědět víc o připravované výstavbě zdravotního střediska na Rohožníku. Zájem o vybudování kvalitní zdravotní péče u nás v Újezdě nad Lesy nás pochopitelně těší. Průběžné informace poskytuji na zastupitelstvu, v článcích ÚZ a na sociálních sítích. Je pravda, že o novém zdravotním středisku se hovoří již dlouho a nikdo z našich předchůdců tento problém nevyřešil. Nyní vás seznámím s konkrétními kroky, které jsem učinila. Jsme ve fázi projektového záměru, který konzultujeme s architekty i s odborníky z akademické sféry. Absolvovali jsme řadu jednání a schůzek, a tím se posouváme opět o kousek blíže k cíli. A ten je jednoznačný. Moderní zdravotní středisko, které si Újezd a jeho obyvatelé plně zaslouží.

S potěšením vám mohu sdělit pozitivní zprávu; rada MČ schválila spolupráci s odborníkem z fakulty ČVUT, který se specializuje, mimo jiné, na výstavbu zdravotnických zařízení. ČVUT vypracuje expertní posouzení záměru, vypracuje základní stavební program, určí minimální plochy a objemy stavby a navrhne celkovou koncepci uspořádání polikliniky, do níž se podaří umístit co nejvíce specializací a odborností lékařů.

Mnohým z vás může připadat, že předprojektová příprava trvá dlouho. Ano, souhlasím. Je to složitý proces. Ale přípravu rozhodně nechceme podcenit, od ní se odvíjí vše následující.

Naším cílem je vytvořit kvalitní, energeticky neutrální stavbu, která bude současně splňovat představy lékařů i pacientů o moderním zdravotním středisku.

Řadě z vás neuniklo, že 1.7. se stává účinnou i část stavebního zákona, týkající se povolovacího procesu, jejímž cílem je významně tento proces urychlit. Bohužel zatím platí dosavadní prováděcí předpisy spjaté se stavebním zákonem, neboť nové se doposud nepodařilo schválit. Uvidíme tedy, jak rychle se je podaří uvést v život. Přesto doufáme, že již realizovaná zákonná úprava pomůže zásadně zkrátit dobu nutnou k získání stavebního povolení.

Také vás mohu ujistit, že o své lékaře nepřijdete, součástí naší přípravy je i zřízení provizorních ordinací pro lékaře, kteří se pak budou moci vrátit zpět do nové budovy. Již jsme spolu s paní MUDr. Bláhovou a panem starostou Ing. Michalem Hazdrou absolvovali s našimi lékař jednání; jsou tedy s provizoriem obeznámeni a s tímto řešením souhlasí. Také jsme získali předběžný souhlas Hygieny hl. m. Prahy.

O dalším postupu prací Vás budu, milí čtenáři, průběžně informovat.

Ing. Alena Motejlová

místostarostka

logo_CVUT.jpg

Oblastní nemocnice Náchod.jpg

Pavilon Emergency Fakultní nemocnice Hradec Králové.jpg

Pavilon urgentní medicíny Rychnov nad Kněžnou.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Motejlová Alena
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz