Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - listopad 2020

Milí sousedé,

když pro vás píši tento úvodník, slunce nádherně hřeje a náš Újezd je celý zalitý jeho paprsky a pohodou posledních teplých dní v tomto roce. V tyto krásné podzimní dny člověk zapomene na  stres, který nám všem přináší covid-19. Ale není třeba se obávat. Stejně jako v jarní vlně, tak i v této nastávající se budeme snažit vám všem pomoci, a to především naší nejzranitelnější skupině, našim seniorům. Na straně 5 naleznete kontaktní číslo, na kterém jsme připraveni a nenecháme vás v tom. Neváhejte ho použít, postaráme se o vás. Zase to společně překonáme, i když nám v tom naše vláda neustále se měnícími nařízeními moc nepomáhá. Myslím i na naše podnikatele. Pokusíme se maximálně propagovat vaše služby, ať i v tomto nelehkém období udržíte své provozovny, jak se říká nad vodou. Neváhejte mě osobně kontaktovat a já vás nasměruji, případně zařídím, aby o vás bylo vědět. Jistě si ještě pamatujete, jak jsem vám představoval vizi agility parčíku pro pejsky v Újezdě. Podařilo se nám zajistit finanční prostředky na revitalizaci parku u zastávky Zbyslavská, kde vznikne volnočasově odpočinková zóna s malým komunitním pláckem a již zmiňované psí agility hřiště včetně osvětlené cesty a dalších prvků, které zpříjemní vaši návštěvu nejen se čtyřnohým miláčkem. Brzy vám představíme projekt a budeme chtít znát váš názor.

Pokračujeme v opravách chodníků podél hlavní komunikace. Momentálně v úseku Soběšínská – zastávka Sudějovická. Děkujeme za pozitivní ohlasy, které nám zasíláte. V plánu máme i další úseky, ale vše je závislé na financích, kterých není nikdy dost.

Pumptracková dráha na Rohožníku ožila a je hojně využívána. Těší mě, že tento projekt, který se podařilo realizovat v krátké době, se stal populárním a denně je na něm živo. Když jsem s projektem letos na jaře přišel mezi své radní, vzal jsem riziko případného neúspěchu na sebe. Tímto jim děkuji, že jsem u nich našel podporu k realizaci. Baví mě tvořit netradiční projekty pro všechny generace, i když u pumptracku je to cílené především na tu mladší generaci. Jen poprosím, dodržujte provozní řád pumptracku, nejezděte na něm po dešti a na mokré dráze, ať nám vydrží co nejdéle a máme co nejnižší náklady na jeho údržbu. Již teď mám v hlavě další projekt pro sportovní vyžití, který v Újezdě jednoduše chybí.

Když čtete tento zpravodaj, měli bychom znát výsledek studie proveditelnosti rekonstrukce zdravotního střediska na Rohožníku. S výsledkem vás samozřejmě seznámíme. Platí to, co jsme slibovali ve  volbách. Naší prioritou je na rozdíl od minulého vedení zachování zdravotní péče na  Rohožníku a ideálně ještě její rozšíření. Současně se snažíme řešit otázku Ideal Luxu, kde byla neúčelně koupena stará a nefunkční budova bez následného plánu a projektu jejího využití. Oba projekty se neobejdou bez velkých investic, které samozřejmě v našem rozpočtu nenajdeme. Takto zásadní investice je třeba realizovat ve spolupráci s magistrátem, případně strategickým investorem pod kontrolou městské části. Odmítám různé zaručené informace a fámy, které mnohdy létají Újezdem. Pokud máte pochybnosti o čemkoliv, neváhejte mě kontaktovat a ujistit se, jak to ve skutečnosti je.

Držte se, moji Újezďáci, přeji vám všem pevné zdraví. Pokud vás cokoliv trápí, jsem tu pro vás. Ať už na telefonu, emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo facebooku. Společně to prostě zvládneme.

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz