Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - prosinec 2020

Milí sousedé,

čas Vánoc a vánočních svátků se opět pomalu blíží. Kdo by si pomyslel, že tradiční rozsvěcení vánočního stromu za poslechu koled, zpěvu našich úžasných Soviček a popíjení dobrého svařáku si letos nebudeme moci společně užít tak, jak jsme byli vždy zvyklí. Jistě si pamatujete na skvělé dílničky, kde jste si mohli vyrobit svůj originální vánoční dárek či přispět na dobrou věc při dražbě obrazů Lenky Pilné. Kdo by si byl v tu dobu pomyslel, že to někdy může být vše úplně jinak a věci, které nám připadaly tak běžné, se stanou vzácnými. Svět kolem nás se skoro zastavil kvůli pandemii, která nám kromě mnoha omezení a negativ přinesla přeci jen něco pozitivního. Začali jsme si více vážit všeho, co nám dříve přišlo tak samozřejmé.

Velmi mě mrzí, že jsme se nemohli společně potkat na mnoha akcích, které byly plánovány a zažít tu správnou pohodu a zábavu, která z nich vždy vyzařovala a na kterou jste se těšili. A přesto i v této nelehké době, kdy se mnozí z vás osobně potýkají s důsledky náhlé pandemie, která ovlivňuje vše kolem nás, se můžeme podívat na věci i z té lepší stránky. Zpomalili jsme své uspěchané životy, více se obracíme k rodině, blízkým lidem a snažíme si uchovat život takový, jaký býval. Místo nájezdů na obchodní centra pečeme doma cukroví, vyrábíme adventní věnce a trávíme mnohem více času v přírodě. I proto jsme chtěli přispět k vaší vánoční pohodě, a i když nemůžeme společně rozsvítit náš vánoční strom, i k nám do Újezda jsme přenesli atmosféru Vánoc, kterou si můžete společně vychutnat při večerních procházkách parkem u prvního stupně Masarykovy základní školy. Věřím, že alespoň takto na vás dýchne atmosféra plná pohody a klidných svátečních dní. Pokud se tam společně potkáme, velmi rád vám popřeji hezké svátky osobně.

Život v Újezdě se ale nezastavil. V rámci dalšího stupně rekonstrukce úřadu MČ jsme osadili nové automatické vstupní dveře a upravili některé kanceláře, kde se s vámi úředníci potkávají. Stojím si za tím, že úřad má být přátelské místo, kde se cítíte fajn a kde se vám každý snaží ve všem pomoci.

Mezi velké dokončené projekty patří především rekonstrukce obou našich tělocvičen. V době, kdy čtete tento můj úvodník, by mělo být vše předáno a budeme čekat na moment, kdy to společně s plnou parádou otevřeme nejen pro naše žáky, ale i širokou veřejnost. Stejně tak máme záměr využít sportovní plochy v okolí školy pro volnočasové aktivity. Jsem rád, že spolupráce se školou je nyní na velmi dobré úrovni, velmi mě to těší. Máme stejný cíl, a tím je co nejlepší kvalita výuky a dalších, i mimoškolních aktivit.

Pokud sledujete pravidelně mé úvodníky, tak jistě vnímáte, že se snažím informovat o všem, co se v Újezdě událo, anebo co pro vás chystáme. Těší mě pak vaše slova poděkování a uznání za naši práci. Všem vám za to děkuji nejen jménem svým, ale i celého úřadu, který se snaží pro vás být maximálně vstřícný, i když ne vždy lze vše vyřídit k plné spokojenosti vás všech.

Přátelé, přeji nám všem klidné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a mnoho pohody s lidmi, které máte rádi. A pokud vás něco trápí, dejte mi o tom vědět. Pokusíme se s tím něco udělat.

Držte se, moji Újezďáci.

váš starosta

Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz