Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - květen 2021

Milí sousedé,

další měsíc nám utekl a máme zde nové číslo zpravodaje. Naleznete v něm aktuální informace o všem, co se děje v naší městské části a zároveň mnoho informací o tom, co pro vás připravujeme.

Jistě jste si mnozí všimli, že nový park Zbyslavská postupuje dále k realizaci. Kromě plánovaného psího parčíku se finalizuje i podoba jednotlivých částí parku. V některém z příštích číslech zpravodaje představíme kompletní projekt. Tematicky je park rozdělen na sekce dle využití. Ptáte se, zda opravdu vznikne v místě i malá kavárna. Pokud najdeme schopného a podnikavého provozovatele, velmi rádi nastavíme dlouhodobou spolupráci.

Zaměřili jsme se na rekonstrukci komunikací po zimním období, které letos bylo výjimečně dlouhé. Hlavní tahy nám spravuje TSK. Upozorňujeme je na všechny výmoly a poškození vozovky, které se objeví. Místní komunikace prochází naši technici a již jsme zahájili opravu nejhorších úseků.

U zastávky Rohožnická jsme nechali instalovat zábradlí k přechodu. Přijde jistě vhod nejen v zimním období. Především naši starší spoluobčané budou mít lepší pocit při překonávání přemostění u přechodu.

Protože sluníčko již láká do přírody a na dětská hřiště, provedli jsme pravidelnou jarní údržbu, vyměnili písek a kompletně upravili jejich okolí. Tak ať vám všem slouží.

V Druhanické jsme zahájili realizaci dlouho plánovaného hřišťátka. Své místo tak možná najde i beachvolleyballové hřiště, pétanque a kuželky, společně s místem pro ty nejmenší.

Místo musí projít revitalizací povrchu. V plánu jsou i brány na kopanou, ale zde je nutné ještě vyjednat povolení. Věřím, že do léta máme hotovo a bude možné ho začít užívat.

Dostal jsem opakovanou žádost o možné zpevnění průchodu mezi ulicemi Velebného a Chotouchovská. V místě je často bahno, není upravené, a  proto mnohdy obtížně průchozí. Již nyní propojení prochází úpravou a budu rád, pokud nám po dokončení dáte zpětnou vazbu, jak vám slouží.

Rád bych se ještě krátce vrátil k tématu naší základní školy. Určitě jste četli mnohá alarmující sdělení o destabilizaci, odchodu některých učitelů, účetní firmy a podobné informace. Chci vás ujistit, že jsou, naštěstí, velmi přehnané. Škola má nyní řádně jmenovaného ředitele, který školu povede do jmenování nového ředitele, který vzejde z výběrového řízení. S panem ředitelem Mgr. Liborem Skalou jsme v úzkém kontaktu a je to skvělá spolupráce, za kterou jsem velmi rád. Situace ve škole je tedy naprosto stabilní. Žádná katastrofa nenastala. Ujistila mě o tom i nová radní pro školství, Ing. Kristýna Kopecká. Naopak se zdá, že se tým ještě rozšíří. Škola zvládá výtečně i návrat žáků do školních lavic. Děkuji všem, kteří s ním pomáhají. Podařilo se nám vyjednat i pokračování spolupráce s dosavadní účetní společností, což je bezesporu příznivé, a všichni se intenzivně snaží napravit situaci, která ve škole v ekonomické oblasti nastala. S panem ředitelem a jeho týmem máme pravidelné schůzky, na nichž plánujeme rozvoj školy. Již teď mohu prozradit, že by u školy mělo vzniknout volleyballové hřiště i hřiště na fotbal, které tak zoufale chybí.

Zahájili jsme výstavbu naší nové školky, ale o tom podrobněji až příště.

Přeji krásné a snad již sluncem zalité dny, moji Újezďáci.

váš starosta

 Milan Samec 

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz