Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - září 2021

Milí sousedé,

letní prázdniny a dovolené jsou za námi a já doufám, že jste si je užili co nejlépe. Pojďme se společně podívat na to, co jsme pro vás připravili a co pro vás v blízké době chystáme.

Jistě si vzpomínáte na studii parku Zbyslavská, jehož součástí bude i psí park s prvky agility, kde se vaši pejsci budou mít možnost vyřádit. Věřím, že místo bude nejen zapadat do celkového konceptu parku, ale bude i hojně navštěvované. Něco takového v Újezdě chybí a já vím, že mnoho majitelů pejsků po něčem takovém delší dobu volá. V současné době se finalizuje projekt a přípravné práce. Pevně doufám, že první fáze bude letos realizována. Brzy vám představíme kompletní projekt, který počítá s vyžitím pro všechny věkové kategorie. Když jsem místem procházel, pobavily mě názory některých občanů, že jde o významný lesní porost. Naopak, takový nepořádek a skládka všeho možného ve stínu stromů byla spíše ostuda a dlouho neřešená lokalita. My se toho nebojíme, toto místo projde kompletní revitalizací.

Není to ani tak dlouho, co jsem vás informoval o BUS pruhu, který spojí Újezd s Běchovicemi a výrazně tak zkrátí dojezdový čas na metro. Tato stavba získala pravomocné územní rozhodnutí a pokud stavební řízení nebude napadáno různými aktivisty s kulatým razítkem, stavba může být v dohledné době realizována. Více se dočtete v článku pana místostarosty uvnitř čísla. Mám z toho radost. Je na tom neskutečné kvantum práce a děkuji všem, kteří věci pomohli. Vážím si toho.

Ještě větší radost mám z toho, že se podařilo vyjednat něco, co zde dlouhodobě chybí, a to je přechod v místě Plhovská/Starokolínská/ Račiněveská, nebo, chcete-li, u Útesu. Velký dík patří nejen našemu odboru majetku a investic, ale i TSK a BESIPu, které nás vyslyšely a tuto stavbu s námi realizují.

Dlouhodobě usilujeme o přechod na Blatově v místě Starokolínská/ Ochozská. Jednání probíhají a já věřím, že se věc podaří prosadit. Pokud tedy tomu někdo nebude nesmyslně bránit, jak se bohužel u nás občas stává. Bezpečnost našich občanů a dětí je pro mě osobně zásadní téma.

Dostávám dotazy ohledně pěší cesty a cyklotrasy od úřadu směrem na klánovické nádraží. Stavba byla předána Praze tak, že je možné okamžitě stavět ještě tento rok. Nerozumím, kde je problém, ale zjistíme to.

Přátelé, na září jsme pro vás připravili mnoho akcí. Jejich přehled najdete nejen v tomto zpravodaji, ale i na webu úřadu. Aktuální informace můžete nalézt i na našem facebooku.

Máme tu nový začátek školního roku. Přeji nám všem, aby ten letošní byl ve znamení žáků v lavicích a výuky bez mnoha často nesmyslných omezení a nařízení. Děkuji všem pedagogickým pracovníkům za nasazení, se kterým mnohdy nelehké situace zvládají. Jste základem úspěchu naší školy a máte můj velký respekt. Jsem i upřímně rád, že naše škola získala v osobě Mgr. Libora Skaly ředitele, s nímž nalézáme společnou řeč, a to je pro vzájemnou spolupráci velmi důležité.

Moji Újezďáci, děkuji vám za vaši přízeň. A pokud vás něco štve, dejte mi o tom vědět. Nebudu vám slibovat zázraky, to nechám jiným. Možná to nemá ani řešení, ale můžeme se společně pokusit s vaším/naším problémem něco udělat.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

váš starosta

 Milan Samec

Milan Starosta - MČ Praha 21.png

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz