Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - listopad 2021

Milí sousedé,

máme tu krásný slunečný podzim a vy právě začínáte číst můj další úvodník v ÚZ. Tradičně se pokusím shrnout dění za uplynulý měsíc a to, co můžeme čekat v nejbližším období.

Podrobné informace k tématům, jako jsou buspruh, směna pozemků a záměr realizace multigeneračního hřiště či další zásadní informace, můžete najít uvnitř tohoto čísla, a tak mi dovolte informovat o dalších zajímavých tématech. Začněme hned aktuální informací, která reaguje na mnohdy zoufalý stav internetové konektivity v mnoha místech Újezda. Podařilo se nám dojednat s firmou CETIN posílení datové infrastruktury formou vybudování páteře optických rozvodů, a tím dojde ke zkrácení délky metalických vedení k vašemu domovu. Délka vedení je totiž zásadní pro rychlost internetu na technologii VDSL, kterou mnozí využíváte. Tímto krokem by měla být ve většině lokalit možnost dosáhnout navýšení rychlosti, někde až nad 100 Mbit/s. Samozřejmě, že ideální by bylo mít optické rozvody do každého domu, a tím mít do budoucna možnost si pouze vybrat operátora a rychlost, která vám vyhovuje. I o tom jednáme a je možné, že v některých lokalitách tato možnost bude realizovatelná v blízké budoucnosti. Naprosto jednoznačně podporujeme koordinaci výstavby sítí, a tedy pokud se někde bude realizovat výkop, bude možné založit i optická vlákna a připravit tak vše pro budoucí využití. Jinak je věc nejen velmi finančně náročná, ale rozkopat najednou Újezd je to poslední, co by si kdokoliv přál. Na mém facebooku starosty (QR dole na stránce) můžete sledovat aktuální informace nejen o této věci.

Proběhl další ročník turnaje O koš starosty ve streetballu. Již teď se těším na jarní turnaj, který jsem borcům slíbil. Je skvělé, že mají chuť změřit své síly pod košem a za zvuku muziky si užít sportovní den. Děkuji všem, kteří s organizací pomohli.

Běželo se i za Újezdskou sovou. Tato akce má v názvu Běh o pohár starosty a bylo mi ctí být opět součástí této skvělé akce. I příští ročník má naši jednoznačnou podporu a uvidíme se nejen na startu, ale především v cíli. Vítězem je totiž každý, kdo se toho nebojí a závod si zkusí.

Proběhly i mnohé další akce. Pokud se vám líbily nebo pokud máte náměty na zlepšení, dejte nám o tom vědět. Na vašem názoru nám záleží.

Jistě jste si již všimli, že se podařilo dojednat s TSK opravu ramene hlavní křižovatky na Koloděje. Máme tam nyní kompletně nový povrch. Tak si přejme, ať nám co nejdéle vydrží.

Když už jsme u dopravy, mnohé uzavírky v okolí komplikují život i u nás. Prosím tedy o trpělivost. Osobní doprava stále narůstá, a tak si přejme, ať se přeložka I/12 stane realitou. Je smutné, že realizace nabrala takové zpoždění.

Čas běží rychle a blíží se nám opět po roce čas adventní a vánoční. I letos jsme si pro vás připravili malé překvapení a také akce s tímto časem klidu a pohody spojené. Aktuální informace naleznete vždy na facebooku a také můžete využívat platformu Mobilní Rozhlas, která vám přináší aktuality o dění v naší městské části na jakékoli komunikační médium, třeba až na vaše chytré hodinky. Nic vám tak neuteče a budete mít vždy prst na tepu Újezda.

Přeji vám, moji Újezďáci, krásný podzimní čas. Těším se, až se opět někde společně potkáme.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz