Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - leden 2022

Vítejte v novém roce 2022, milí sousedé.

Uplynulý rok přinesl do našich životů řadu pozitivních i negativních emocí. Dovolte mi jen krátce se ohlédnout a vyjádřit poděkování všem, kteří společně se mnou pro vás v roce 2021 pracovali, za jejich vzájemnou spolupráci, které si velmi vážím a která mě neskutečně baví. Zvláště si považuji nově nastavené spolupráce s vedením naší školy, kde jsme v osobě pana ředitele Skaly našli velmi schopného managera. Jsem rád, že pod jeho vedením funguje schopný tým pedagogů a zaměstnanců. Máte mé velké uznání. Zvláště v této době je to o mnoho náročnější.

V polovině minulého roku jsem vás informoval o nutnosti vybudování samostatné kotelny pro zdravotní středisko Rohožník. Důvodem bylo ukončení dodávek tepla a teplé vody společností Veolia. Přes mnohé komplikace, a to především kvůli situaci na trhu s materiálem, se nám podařilo kotelnu dokončit a zprovoznit před plánovanou odstávkou. Zdravotní středisko je tak nyní plně nezávislé na externích zdrojích tepla a já mám radost, že náš program zachování a rekonstrukce střediska Rohožník se naplňuje. Letos nás čekají další opravy střediska. S lékaři jsme uzavřeli dlouhodobé smlouvy o pronájmu ordinací. Současně se naše plány ubírají i k možnosti vybudování dalšího, úplně nového zdravotního střediska v lokalitě Blatov. Zde ale bude nutné získat strategického partnera v rámci investičního krytí stavby a provozu.

Když se podíváte do lokality Zbyslavská, již se pomalu rýsuje konečná podoba budoucího parku. Psí park je již skoro hotový a hlavní cesty zrealizovány. Při revitalizaci jsme bohužel zjistili, že celá lokalita je zamořena odpadky, kovem a sklem v nižších vrstvách půdy. Jednoduše ekologicky zasažené a neřešené území. Těším se na celkový výsledek, který bude nejen pro mě velkou satisfakcí za neoprávněnou kritiku ohledně kácení údajně zdravého a perspektivního lesíka. Ale především v místě vznikne krásný parčík, kde budeme rádi trávit svůj volný čas.

V aleji na Rohožníku jsme vybudovali mlatovou cestu, ať se vám tam lépe chodí. Cesta končí u budoucí vyhlídky a její začátek bude u nového multifunkčního hřiště, které jste si sami vybrali v rámci participativního rozpočtu. Pokud vše půjde dle plánu, v prvním pololetí roku 2022 bude zrealizováno.

Jistě jste si mnozí všimli, že plánovaná pítka a mlžítka již jsou nainstalována. Na jaře budou zprovozněna, a pokud se osvědčí, mohou být vytipovány další lokality, kde by se mohla postavit. Do každého je otisknut znak naší MČ. Budu se těšit na vaše reakce z jejich užívání.

Na Nový rok v 18:00 hod. jsme společně s panem starostou Běchovic Ondřejem Martanem odpálili již tradiční novoroční ohňostroj, na který přispěla i řada z vás. Profesionální a řízený odpal je nejen v souladu s vyhláškou hl. m. Prahy, ale je i možností mít krásný ohňostroj bez divokého odpalování po celý prosinec, s nímž ani já nesouhlasím. Děkujeme za řadu reakcí, v nichž dáváte vědět, jak vám ohňostroj udělal radost a že to byla parádní podívaná. Pokud budu stále starostou, rád bych s kolegy v tradici pokračoval, i když samozřejmě vnímám i úzkou skupinu odpůrců a jejich názory.

Přeji vše dobré, pevné zdraví a mnoho životní pohody do vašich domovů.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz