Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - červenec, srpen 2022

Milí sousedé,

právě jste otevřeli prázdninové číslo ÚZ, které je tradičně nabité informacemi o tom, co se v Újezdě stalo a co se bude dít v blízké budoucnosti. Pojďme na to.

Slavnostně jsme otevřeli Psí park, který je součástí našeho projektu parku Z21. Vzniká v oblasti u zastávky MHD Zbyslavská. Jsem velmi rád, že se náš záměr podařilo nejen vyprojektovat, ale i zajistit financování, a především ho zrealizovat. Park je zasazen do příjemného prostředí a plně respektuje přírodní charakter území. Jen mě mrzí, že se najdou jedinci, kteří na dokončené dílo z nepochopitelného důvodu hází střepy, které mohou pejsky zranit. Pokud někoho takového zahlédnete, neváhejte věc oznámit MP či PČR a k nám na úřad. Ať se vám a vašim psím miláčkům hřiště líbí.

Podařilo se nám dokončit projekt M21 – Multifunkční hřiště Rohožník. Slavnostní otevření nás teprve čeká, ale už teď je možné hřiště využívat. Jak sleduji, již se to hojně děje. Takové hřiště Rohožníku chybělo a sám se těším, až na něj vyběhnu a svedu souboje o míč při fotbálku či nohejbalu. Jen vás poprosím o dodržování režimu a provozního řádu hřiště. Bohužel jsme tam již teď objevili nedopalky a odpadky. Místní obyvatelé požadovali umístění WC v místě. My vaše podněty vnímáme a brzy zde umístíme dočasné WC. Do budoucna máme v plánu vyprojektovat pevné WC, které tato oblast díky integraci sportovních a volnočasových ploch potřebuje. Ať se vám na hřišti dobře sportuje a dobře se bavíte. Osvěžit se můžete pod blízkým mlžítkem a občerstvit pítkem. Teploty nám rostou a pítko i mlžítko přijdou jistě vhod.

Když jsme u sportu, podařilo se nám získat finanční prostředky na opravu kabin našeho FK Újezd nad Lesy. Stav kabin a střechy objektu je dlouhodobě v neutěšeném stavu a jsem rád, že jsme se zástupci FK našli způsob, jak věc řešit. Zde bych rád poděkoval i magistrátu, s nímž se podařilo vyjednat financování ve výši 5,4 mil. Kč. Můžeme se tak pustit do oprav. Jsme připraveni spolupracovat i na opravě interiéru. Ano, vím, mohlo to přijít možná dříve, ale po zjištění skutečného stavu a intervenci na MHMP mám dobrý pocit z toho, že nám přestane do budovy zatékat a vytvoříme důstojné zázemí pro náš FK.

Dokončili jsme opravu komunikace Ježovická. Realizace je provedena kompletní opravou povrchu. Rozumím, že Ježovická není zrovna hlavní třídou. Ale stav této opomíjené komunikace byl opravdu pomalu na zmizení celého vozidla. Navíc je oprava součástí plánovaného projektu cyklotrasy, která bude procházet právě Ježovickou. A bylo by nešťastné, pokud by tam zmizelo kolo i s cyklistou.

Ani přes prázdniny v úsilí nepolevíme, koneckonců děláme to pro vás a děláme to rádi. Nových věcí si určitě všimnete, věřím, že je uvítáte. V plánuje toho dost. Užijte si krásné léto, moji Újezďáci.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz