Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - září 2022

Milí sousedé,

čas plyne jako voda a já si ještě živě vzpomínám na 6. 11. 2018, kdy jsem měl tu čest se stát vaším starostou. Jako naprostý nováček, zvyklý na svět businessu a komerční sféry, jsem se musel hodně věcí naučit a učím se stále. Svět samosprávy a státní správy je zkrátka úplně jiný. Když se ohlédnu za těmi čtyřmi roky zpět, tak na první pohled mi přibylo něco málo šedin a občas se mi zvýšil i krevní tlak. Ať už to bylo spojené s nepochopitelným vandalismem na majetku naší MČ nebo vykonstruovanou účelovou kritikou čehokoliv od anonymního hrdiny na sociálních sítích. I to ale přináší práce starosty. V uplynulém volebním období jsme se museli navíc vypořádat s naprosto novou situací kolem covidu. Nebylo to vůbec jednoduché a děkuji všem na úřadě i svým kolegům napříč zastupitelstvem za spolupráci. Zvládli jsme to. Když už se zdálo, že se nadechneme, přišla válka na Ukrajině. I v této zkoušce jsme obstáli a já si přeju, ať se svět brzy vrátí k mírovému soužití a nejistota věcí budoucích přestane trápit nejednoho z nás.

Zmiňovat vše, co se nám za pouhé jedno volební období podařilo v Újezdě naprojektovat, či i rovnou kompletně zrealizovat, by zabralo mnohem více místa, než můj úvodník má. Jistě to sledujete každým dnem sami. Ať už jsou to maličkosti jako opravené chodníky a silnice nebo větší projekty napříč Újezdem. Za jeden ze zásadních počinů, kromě dostavby hasičárny pro naše hasiče a jejího moderního vybavení, považuji zachování zdravotní péče na Rohožníku. S lékaři jsme našli společnou řeč a zajistili je smlouvou na minimálně dalších 5 let. Zároveň jsme začali s opravou samotné budovy včetně vybudování nové kotelny. Pojďme se ale zaměřit na to, co se úplně nepodařilo a co nás trápí.

Pro budovu Ideal Luxu musíme najít strategického partnera a především smysluplné využití. Naším cílem je v tomto místě vybudovat novou moderní polikliniku pro naše občany. Újezd snese v pohodě dvě zdravotní střediska a my můžeme získat navíc i rozšířenou zdravotní péči, za kterou nyní musíme dojíždět do okolních zařízení. Běžný finanční rozpočet městské části nám na takto rozsáhlý projekt bohužel nestačí. Bude nutné dojednat financování a spolupráci mezi soukromým a veřejných sektorem. Víme, jak toho docílit a věřím, že se nám to podaří.

Pojďme ale zpět k projektům, které jsou již v běhu a na kterých pracujeme. Velkou radost mám například z Domova seniorů, který ve spolupráci se soukromým investorem vznikne na Blatově. V tomto projektu je naplánováno mimo jiné i místo pro setkávání a vyžití všech našich seniorů. Tohle nám v Újezdě jednoznačně chybí a věřím, že mnohé z vás potěší.

Další dobrou zprávou je začátek realizace pěší stezky a cyklotrasy na nádraží. Bude to chvíli trvat, ale za pár měsíců vznikne nová a pohodlná trasa bez výmolů, děr a skoro rozpadlého mostku. Ve výstavbě je také velmi žádaný přisvětlený přechod u Útesu.

Milí sousedé, volební období nám pomalu končí a já bych rád poděkoval nejen celému úřadu v čele s paní tajemnicí za spolupráci. Ale především vám všem, kteří jste pomáhali posunout náš Újezd vpřed. Velmi rád bych vás pozval 23.-24. 9. k volbám a my budeme rádi, pokud nás ve volbách podpoříte a umožníte tím pokračovat v rozdělané práci.

váš starosta

Milan Samec

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz