Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - prosinec 2022

Milí sousedé,

máme zde prosinec. Nový tým ve vedení radnice se velmi rychle seznamuje s agendou. Vzhledem k tomu, že jsem byl díky vám opět zvolen starostou, za což vám velmi děkuji, je zde zachována kontinuita. To nám umožňuje tento proces nejen urychlit, ale některé zaběhnuté postupy i zefektivnit. Mám z toho opravdu radost.

První adventní neděli jsme již tradičně rozsvítili naše vánoční stromy a také novou dekoraci na již osvědčených místech. Letos je kromě neodmyslitelných tří stromů na Polyfunkčním domě hlavním motivem sova s posezením v parku před naší základní školou. Slavnostní akce rozsvícení se zúčastnilo mnoho z vás a já mohu říct, že to bylo velmi pohodové podvečerní setkání. Měl jsem možnost s mnohými prohodit pár slov a probrat, co vás u nás trápí anebo naopak baví. Díky za slova uznání a chvály, která potěší. Celý náš tým pečlivě zapisoval nedostatky, ať můžeme příště akci ještě vylepšit.

Dostávám dotazy na osvětlení přechodu u Útesu. Nemohu sám uvěřit tomu, že dodavatel není schopen dodat výzbroj světel. Ale je to tak. Máme každopádně příslib, že do konce roku by mělo být osvětlení vyřešeno. Výpadky v dodávkách patrně ještě nějakou dobu budou smutným připomenutí dob covidových, které jsou snad definitivně za námi.

Nejspíš jste si všimli výkopů podél komunikací či chodníků. Někdy to vypadá a působí divoce. Máme zde totiž nyní souběh několika staveb. Potěšitelné je ale především to, že se nám daří nalézat shodu a navázat spolupráci s dodavatelem optických rozvodů dle námi slibovaného záměru digitalizace Újezda do plné optiky. A to co nejrychleji. Nyní probíhá fáze posílení páteří pro DSLAMy a vy tak můžete využít navýšení rychlosti i nastávajícím vedení. První oblastí je lokalita kolem ulice Na Božkovně. Na adrese https://zrychlujemecesko.cz si můžete ověřit maximální teoretickou rychlost vaší přípojky. Budeme vás samozřejmě pravidelně informovat o průběhu a postupu. Na stránkách MČ a mém facebookovém profilu starosty, který se skrývá v přiloženém QR kódu, vždy naleznete aktuální informace a velmi rád zde s vámi budu o tématech komunikovat. Stejně tak jsou připraveni naši noví radní komunikovat své gesce v Diskuzní skupině MČ Praha 21. Tento trend jsem nastavil v roce 2018 a mám radost, že sek tomu noví radní připojí.

Blíží se nám Vánoce. Ať jsou pro nás všechny pohodové. Dostal jsem dotaz, co bych si sám přál. Já mám dlouhodobě naprosto jasno. Mé největší přání je být zdravý a žít v zemi, kde je mír a fungují základní principy státu. To samé přeji i vám. Tedy především spokojenost, štěstí a zdraví.

Končí nám pomalu velmi náročný rok 2022. Brzy se ujme vlády nový rok 2023. Než se tak stane, chtěl bych vás opět požádat o rozumné zacházení s pyrotechnikou v období Nového roku. I letos totiž uspořádáme již tradiční Novoroční ohňostroj, který vždy vzbudí emoce a na který můžete přispět opět i vy. Jsme přesvědčeni, že profesionální odpal ve stanovený den a čas je nejen bezpečný a předem zveřejněný, ale je i nejlepším kompromisem. Ročník 2023 bude navíc poprvé v historii spojením všech MČ na území Prahy 21. K již tradiční trojici Újezd – Běchovice– Koloděje se poprvé připojí Klánovice pod novým vedením radnice.

Těším se na vás nejen tam, moji milí Újezďáci. Jsme tu pro vás.

Milan Samec

váš starosta

Milan Samec starosta.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz