Potřebuji řešit Nejčastěji hledáte logo

Potřebuji řešit

Slovo starosty

Slovo starosty - leden 2023

Milí sousedé,

vítejte do nového roku 2023. Přivítali jsme ho společně již tradičním novoročním ohňostrojem, který letos navštívil rekordní počet diváků. Jako každý rok ohňostroj vyvolal emoce na sociálních sítích, a především řadu zmatených informací. Pojďme je uvést na pravou míru.

MČ přispěla na společný ohňostroj částkou 50 tisíc Kč, která byla schválena radou. Nebyla ovšem čerpána z běžného rozpočtu, jak někteří ve snaze vyvolat emoce hřímají. Ani z vašich daní, což je už takové ohrané klišé. Ale díky schopnosti získávat neplánované příjmy mimo rozpočet. Zde konkrétně se jedná o dohody s filmaři přesahující částku 100 tisíc Kč. Zbylé prostředky budou použity na další kulturní a sportovní akce u nás. Mrzí mě, že se stále najdou tací, kteří tomu nerozumí a záměrně šíří nepravdy ve snaze ukázat, jak špatná radnice je. Jsem ale rád, že podle reakcí tyto hloupé útoky vadí už i vám a mnohdy se ozvete s vyjádřením podpory. Děkujeme za to. Dává nám to další motivaci k práci a pořádání akcí, které vás baví. Mám radost, že jste mnozí respektovali výzvu k neodpalování pyrotechniky v průběhu prosince. Jeden profesionálně připravený ohňostroj v předem stanovený termín, místo a čas je, myslím si, zdravým kompromisem.

Když už jsme u financí, rád bych zde vyvrátil další oblíbenou fámu. Není pravdou, že vedení radnice utrácí nesmyslně finanční prostředky a tenčí se nám zůstatek na běžném účtu. Naopak. Efektivním hospodařením se nám daří zůstatek navyšovat. A to i za situace, kdy doplácíme z vlastních zdrojů náklady na státní správu. Tento fakt dokazuje, že jsme schopni nacházet mimorozpočtové příjmy a získávat tak finance pro naši MČ.V tomto trendu hodláme pokračovat. Více o rozpočtu naší MČ se dozvíte v článku místostarosty Michala Hazdry, kde velmi přehledně vysvětluje daná fakta.

Zahájili jsme spolupráci se sousedy z Klánovic. Jsem rád, že nám to dohromady ladí. První vlaštovkou bude společný postup v rámci řešení prostoru u nádraží. Neplánujeme zde žádné betonové monstrum, jak se mnohdy straší. V plánu je kompletní rekonstrukce Staroklánovické a dále vybudování parkovacích kapacit podél kolejí na naší straně. V minulém volebním období nám v tomto prostoru zdárně prošla změna územního plánu. Nyní jsme ve fázi projektu rekonstrukce s vybudování nových parkovacích kapacit. Projekt zajistí dostatečnou šířku pro průjezd MHD a zároveň dojde k napojení dokončované cyklostezky směrem na nádraží. Budeme vás pravidelně informovat o vývoji. Hulická má kompletní stavební povolení a pokoušíme se získat financování pro její kompletní rekonstrukci. Bude to první komunikace s vizí dostatku parkovacích míst, chodníku po jedné straně, zeleně a prvků pro eliminaci nízko letících řidičů. Tyto stavby jsou velmi finančně náročné a bez financování z MHMP není možné takový projekt bohužel realizovat. V minulém volebním období se nám podařilo získat přes 130 mil. Kč z těchto zdrojů. Věřím, že se bude dařit i nadále.

Radost mám i z rekonstrukce kabin na fotbalovém hřišti. Podařilo se nám získat dostatek finančních prostředků a objekt má již teď novou střechu. Nyní poladíme i vnitřní prostory. Spolupráce s FK Újezd nad Lesy se slibně rozvíjí a jsem za to velmi rád.

Mějte pohodový rok 2023 a přeji vše dobré. 

Milan Samec,

váš starosta

Soubor_000.jpg

Osoba odpovědná za aktuálnost informací: Samec Milan
Published

Přihlášení / Můj účet

Můžete se přihlásit prostřednictvím sociálních sítí.

Kontakt

Úřad městské části Praha 21

Staroklánovická 260
190 16, Praha 9
tel.: +420 281 012 911
fax.: +420 281 971 531
el. podatelna: podatelna@praha21.cz
ID datové schránky: bz3bbxj
IČ: 00240923

Úřední hodiny

PO: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ÚT: Není úřední den
ST: 8:00 - 12:00 / 13:00 - 17:30
ČT: Není úřední den
PÁ: 8:00 - 12:00

Matrika v případě svatby omezený provoz